Producătorul care pregătește ”un monstru” electric pe roți: ce planuri are Dodge

de: Ciprian Ioana
09 07. 2021

Dodge e unul dintre producătorii de la care nu te-ai aștepta să vireze atât de brusc către electrice. Totuși, o face.

Dodge are planuri mari: vrea să lanseze un model până în 2024, pe care l-a prezentat drept un muscle car.

Compania susține că are tehnologiile necesare pentru creșterea performanței motoarelor electrice și că ar putea fi una dintre cele mai rapide electrice din lume. Ar putea atinge 100 km/h în doar două secunde.

Brandul a anunțat că intenționează să producă o mașină electrică complet electrică în 2024. Cu toate acestea, Dodge subliniază că mișcarea se referă în principal la a-și face mașinile deja incredibil de rapide și monstruos de puternice și mai rapide și chiar mai puternice.

Dodge, primul model electric în 2024

În prezentare oferită de grupul Stellantis, compania-mamă a declarat că tehnologia sa electrică va permite modelelor viitoare să atingă 100 km/h în doar două secunde. Asta înseamnă, între altele, că modelele vor putea rivaliza chiar cu noua Tesla Model S Plaid, în prezent cea mai rapidă mașină electrică din lume.

Rapoartele recente par să confirme ambițiile. Biroul din Detroit a raportat în iunie că Dodge lucrează la o mașină electrică care va fi cel mai rapid vehicul al său, citând angajați anonimi.

Dodge știe că, probabil, clienții săi iubitori de motoare puternice ar putea să nu fie încântați de decizia de electrificare a gamei. Dar producătorul a insistat că mutarea sa către energia electrică nu înseamnă vânzarea de mașini electrice, ci vânzarea unor modele de înaltă performanță:

„[Dodge] nu va vinde mașini electrice. [Dodge] va vinde monștri electrici. Clienții noștri achiziționează o experiență, nu o tehnologie.”, se lăuda recent CEO-ul Dodge, Tim Kuniskis.

Stellantis e un grup format în ianuarie printr-o fuziune între Fiat Chrysler și PSA și, chiar dacă a întârziat planurile de electrificare, are planuri mari în această direcție. Anunța recent că va investi nu mai puțin de 30 de miliarde de euro în electrificare în următorii cinci ani.